Groningen Stadspronk

Onze stedentrips

Groningen, een stad vol verrassingen!

Groningen is een stad met veel cultuur, horeca, geschiedenis, architectuur en een bruisend nachtleven. Voor fotografen een ideale stad om naar af te reizen. Leesin dit blog over ‘one eigen’ stad Groningen.

Groningen, onze stad!

Welkom in Groningen, de bruisende studentenstad van het noorden! Deze stad is niet alleen rijk aan historie, maar biedt ook een levendige en moderne sfeer die perfect past bij de jonge studenten die hier wonen.

Groningen is een stad vol prachtige gebouwen en monumenten, zoals de Martinitoren en het statige stadhuis op de Grote Markt. De stad is bovendien erg fotogeniek, met talloze gezellige straatjes en mooie diepen die je uitnodigen om te verkennen en te fotograferen.

Maar er is nog veel meer te ontdekken in Groningen, van de levendige uitgaansscène tot de heerlijke lokale keuken en de vele culturele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Ontdek zelf waarom Groningen een stad is waar je absoluut geweest moet zijn!

Als je van stads, – en straatfotografie houdt

Deze stad heeft zoveel te bieden dat het een ideale bestemming is voor toeristen en fotografen. Als je van fotograferen houdt, dan is Groningen de perfecte plek om te bezoeken. In deze blog zal ik je laten zien waarom Groningen zo’n geweldige plek is om te fotograferen en ik zal enkele fotohotspots van Stadspronk benoemen die je absoluut moet bekijken.

Wat moet je zien in Groningen?

* De Martinitoren

De Martinitoren is een iconisch monument in de stad Groningen. Met zijn imposante hoogte van 97 meter is het de hoogste toren in de stad en een populaire toeristische attractie.

De toren staat bekend om zijn prachtige architectuur en is vanaf alle afstanden zeer fotogeniek. Of je nu langs de diepen loopt, vanaf een nabijgelegen gebouw kijkt of gewoon in de buurt bent, de Martinitoren biedt altijd een indrukwekkend beeld.

* De Grote Markt

De Grote Markt in Groningen is een bruisend centraal plein in het hart van de stad. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen, en staat bekend om zijn levendige uitgaansleven en fotogenieke gebouwen en sfeer.

Het plein wordt omringd door historische gebouwen, waaronder het prachtige stadhuis en de imposante Martinikerk. ’s Avonds komt de Grote Markt echt tot leven, met talloze bars, restaurants en clubs die een diverse en levendige uitgaansscene bieden.

Of je nu op zoek bent naar een gezellige pub, een dansvloer of een chique cocktailbar, de Grote Markt heeft voor elk wat wils.

* Het Forum

Het Forum, ontworpen door NL Architects en voltooid in 2019, is een opvallend multifunctioneel gebouw in het centrum van Groningen. Met zijn futuristische uitstraling, scherpe hoeken en transparante gevels trekt het niet alleen fotografen aan, maar dient het ook als bibliotheek, bioscoop, evenementenruimte, restaurant en observatiepunt. Het is een geliefde ontmoetingsplek voor leren, ontspannen en genieten van culturele evenementen, en biedt bovendien een prachtig uitzicht over de stad Groningen vanaf de bovenste verdieping.

* Hoge,-en Lage der A

De “Hoge en Lage der A” in Groningen is een prachtige locatie die bestaat uit twee parallelle diepen: de Hoge der A en de Lage der A.

Deze historische grachten werden vroeger gebruikt als handelsroutes en zijn nu een populaire plek voor toeristen en locals om te wandelen, te genieten van de prachtige uitzichten en om mooie foto’s te maken.

Of je nu geïnteresseerd bent in de architectuur van de oude gebouwen of gewoon wilt ontspannen en de rustige sfeer van de grachten wilt ervaren, de Hoge en Lage der A zijn zeker een bezoek waard.

* De Vismarkt

De Vismarkt is een levendige marktplaats gelegen in het hart van de historische stad Groningen. Het heeft een lange geschiedenis als handelscentrum voor vis en andere verse producten en is nog steeds een belangrijke ontmoetingsplek voor de lokale bevolking en toeristen.

De markt biedt een breed scala aan producten, waaronder verse vis, groenten, fruit, bloemen en lokale ambachtelijke producten.

Het is een geweldige plek om te genieten van de sfeer van de stad en de lokale cultuur te ontdekken.

* Groninger Museum

Het Groninger Museum is een bijzonder museum gelegen in de stad Groningen. Het museum heeft een opvallend en uniek gebouw, ontworpen door de Italiaanse architect Alessandro Mendini.

Het gebouw heeft opvallende kleuren en vormen, wat het een populaire plek maakt om te fotograferen. Naast het opvallende uiterlijk van het gebouw, heeft het museum ook een diverse collectie kunst en tentoonstellingen.

Het Groninger Museum is een must-see voor kunstliefhebbers en architectuurfotografen.

Wat is er nog meer te zien in Groningen?

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te fotograferen in de stad zoals bijvoorbeeld:

De vele Gasthuisjes in de stad, Het Noorderplantsoen, De Sint Jozefkathedraal, de Martinikerkhof,  de Prinsentuin, de Martinikerk en met een speciale vermelding: Reitdiephaven! Net even buiten het centrum, maar een van de meest gefotografeerde huisjes van Noord Nederland.

 

Ronald Bergs | Stadspronk

Moi, ik ben Ronald.

Eigenaar, blogger en hobbyfotograaf van Stadspronk-Stadsfotografie.

Camera: Canon EOS RP
Objectieven: 24-105 / 50

Bloggen doe ik over onze stedentrips waarin ik leuke hotspots voor fotografie deel en tips geef over het maken van bepaalde foto’s of over de cameraproducten die ik gebruik.

Laatste Stedentrip:

Zwolle: lees hier mijn blog

Duurzaam Fotograferen:

Leestip: lees hier mijn blog

Groningen Fietsstad:

Wil je Groningen op de fiets ontdekken? Via Fietsvakantie Groningen kan je niet alleen de stad, maar ook de provincie ontdekken op de fiets! 

Kijk maar eens op Fietsvakantie Groningen naar de mogelijkheden.

Bekijk hier een impressie van Groningen

Grote Markt
Vismarkt Groningen
Het Forum Groningen
Groninger Museum
Hoge,- en Lage der A Groningen

Meer blogs lezen?

Ronald Bergs | Stadspronk

Moi, ik ben Ronald.

Eigenaar, blogger en hobbyfotograaf van Stadspronk-Stadsfotografie.

Camera: Canon EOS RP
Objectieven: 24-105 / 50

Bloggen doe ik over onze stedentrips waarin ik leuke hotspots voor fotografie deel en tips geef over het maken van bepaalde foto’s of over de cameraproducten die ik gebruik.

Laatste Stedentrip:

Zwolle: lees hier mijn blog

Duurzaam Fotograferen:

Leestip: lees hier mijn blog

Groningen Fietsstad:

Wil je Groningen op de fiets ontdekken? Via Fietsvakantie Groningen kan je niet alleen de stad, maar ook de provincie ontdekken op de fiets! 

Kijk maar eens op Fietsvakantie Groningen naar de mogelijkheden.

Auteursrechtelijk beschermd!